Als architectuur wellness wordt

Posted by on May 8, 2008 in Antwerp Manager

Stan Colders, Mind:Style “Als architectuur wellness wordt”

Mind:Style, een project van Antwerpenaar Stan Colders, bekend van het internationaal gerenommeerde conceptbureau Nexus Creative People, legt zich toe op ‘healing architecture’, of de mentale impact van een ruimte op het individu. De ontwerpen van Mind:Style inspireren om van het leven te genieten en prikkelen al je zintuigen.

Centraal uitgangspunt is de natuur. Daarin schuilen alle ingrediënten voor een rustgevende setting. Concreet komt het Mind:Style-concept het meest tot zijn recht in wellness- of sportomgevingen. Zo maakte Mind:Style echter al het meeste furore in het golfmilieu. Geen enkele sport waar harmonie van lichaam en geest immers zo cruciaal is als bij golf. De internationale vakpers kopte dan ook niet toevallig: “Mind:Style dedicated to building golf sanctuaries.”

Ook in de gezondheidssector wordt het ‘healthcare design’ van Stan Colders en zijn team gewaardeerd. Vorig jaar nog richtte Mind:Style op de Bondgenotenlaan in Leuven de ‘Apotheek van de Toekomst’ in. Daarbij werd consequent gekozen voor ecologische materialen, zoals bamboeparket.

Verstuivers verspreiden er natuurlijke aroma’s volgens de seizoenen en zelfs de optimale achtergrondmuziek werd geïntegreerd in het ontwerp. Centraal werd een binnentuin aangelegd met een prachtige kurkeik. De kassa’s werden volledig volgens organische vormen getekend. Een huzarenstukje voor de schrijnwerker, maar een verbluffend resultaat. Resultaat: klanten komen niet alleen meer omdat ze ziek zijn, maar ook om gezondheidsadvies, cosmeticatips of kruiden en vitaminen, of gewoon omdat het er aangenaam vertoeven is. Momenteel werkt Mind:Style aan een nieuwe apotheek in het Oost-Vlaamse Zelzate.
Meer info: https://mindstyle.net/.

Source: Antwerp Manager – 2008