Wanneer concept beleving wordt

Posted by on May 8, 2008 in Antwerp Manager

Nexus Creative People is op z’n minst een buitenbeentje te noemen in het wereldje van de evenementenbureaus. Of is het een ontwerpbureau? Oprichter Stan Colders houdt het bij ‘masterplan designs’. “Met onze concepten streven we telkens weer naar een totaalervaring. Of het nu om een immens spektakel gaat, een intiem interieur of een complexe gebouwbelichting, met Nexus geven we vorm aan het exceptionele. Van concept tot realisatie.” Conceptontwikkelaar Stan Colders is de man achter het internationaal gerenommeerde Nexus Creative People. Als centrale schakel in een internationaal netwerk van toegewijde freelancers in de meest uiteenlopende branches, bouwde Colders met Nexus de afgelopen jaren aan een indrukwekkend palmares. In zijn klantenportefeuille prijken ronkende namen als Levi’s, MTV Networks en andere multinationals.

In eigen land schreef Nexus ondermeer geschiedenis met de legendarische Brel-tentoonstelling in Brussel. In zijn thuisstad Antwerpen maakte Colders furore met het totaalspektakel rond 150 jaar Katoen Natie. Voor de gelegenheid had Nexus toen een fantastische musical uitgewerkt en geregisseerd over de rijke geschiedenis van de havennatie. Een project dat werd bekroond met de Benelux Event Award.

“Nexus is een ontmoetingsplaats voor talent uit de meest uiteenlopende branches,” legt Colders uit. “De rode draad doorheen ons werk is onze aandacht voor de emotionele beleving, de zintuiglijke ervaring. Onze installaties of events blijven nazinderen bij het publiek. Dat maakt dat ze niet gauw vergeten geraken. Of het nu om architectuurprojecten gaat, om interieuradvies of zelfs grafische vormgeving en huisstijladvies, onze niche is het exceptionele, maar dan wel sleutel-op-de-deur.”

Source: Antwerp Manager – 2008